De schoolvakanties zijn voorbij, ook in Ghana. Gisteren zijn de lessen weer van start gegaan en is ook het nieuwe computerlokaal van de Circle Of Life School en de Junior High School in gebruik genomen. Met de steun van Destino is het gelukt om er iets heel moois van te maken.

Omdat we tijdens de schoolvakantie, in Ghana ruim 2 maanden, niet aan de gang konden met de inrichting van het lokaal, heeft het wat langer geduurd voor we dit mooie project konden afronden.

Daarnaast was Mariëtte, om gezondheidsreden, langer in NL dan we begin dit jaar dachten.

Op het bijgaande fotoblad hebben we ook een kopie van de aankoopbonnen toegevoegd. Ik moet daar wel bij aantekenen dat het bonnensysteem in Ghana niet voldoet aan wat we in NL zouden willen hebben, helaas is dat niet anders.

Voor de aankoop van de computers is er 12.300 GHC uitgegeven, voor de kabels end. 1.400 GHC en voor het aanpassen van de tafels 2.400 GHC (hier is geen bon van).

Totaal dus 16.100 GHC. De wisselkoers tussen de € en GHC is 1 : 5, er is dus totaal € 3.250,– besteed aan deze geweldige voorziening waarin 20 kinderen gelijktijdig computeronderwijs kunnen krijgen.

Het team en de leerlingen van de Circle Of Life School en de Junior High School zijn er enorm blij mee. We kunnen niet genoeg onderstrepen hoe bijzonder deze voorziening is voor het onderwijs in Ghana.

Wij willen de Stichting Destino namens de kinderen en het team hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van het computerlokaal.