Logo Stichting Destino BrielleWie is Stichting Destino
Stichting Destino is in mei 2009 opgericht door Marcel de Ruiter (Penningmeester), Nicolette Groeneveld (Secretaris), Onno Hoogendijk (Voorzitter) en Marko Hoogendijk. Op 15 augustus 2012 is Marko Hoogendijk plotseling overleden. Hoe onwerkelijk dit ook is en zal blijven, hebben we besloten om door te gaan met onze activiteiten voor Stichting Destino. Gelukkig worden we hierbij geholpen door Petra de Ruiter en Lidia Molnár van Lime Creations reclame en grafisch ontwerp.

Jarenlang waren wij donateur van verschillende grote `goede doelen` organisaties, zonder te weten wat er met het geld gebeurde en of het wel besteed werd aan de dingen waar we echt achter kunnen staan. In 2006 heeft 1 van de oprichters een aantal maanden als vrijwilliger gewerkt met straatkinderen en gezinnen in Oaxaca in Mexico. In die periode is het idee opgevat om zelf een stichting op te richten, omdat er weliswaar veel geld werd gedoneerd, maar ook veel geld nodig was voor allerlei organisatorische zaken.

Stichting Destino BrielleTussen 2006 en 2009 hebben wij dankzij donaties van vrienden en familie een aantal dingen kunnen realiseren in Mexico. Zo is er een ecologisch toilet aangeschaft voor een weeshuis, een tweetal operaties en fysiotherapie gefinancierd voor 2 meisjes van 10 en 11 jaar, kleding en schoenen gekocht voor een aantal gezinnen en (school)boeken en schoolgeld betaald. Eind 2008 hebben we met elkaar besloten om onze activiteiten te formaliseren en vanaf 18 mei 2009 is Stichting Destino na veel vallen en opstaan een feit!

Stichting Destino nodigt je graag uit om onze website en facebookpagina verder te verkennen en wellicht mee te werken aan het behalen van onze doelstellingen. Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact met ons opnemen. Wij willen je in ieder geval alvast bedanken voor je interesse in Stichting Destino.

 

Het werk van Stichting Destino
De achterliggende gedachte is om samen met ons netwerk iets te kunnen betekenen voor kinderen in achterstandsituaties. Stichting Destino wil graag concrete resultaten behalen voor kinderen. Hierbij kun je denken aan scholing, salarissen van leraren, schooluniformen en onderhoud aan de schoolgebouwen. Wij kijken vooral naar situaties waarin de middelen van ouders en instanties niet toereikend zijn, waardoor kinderen tussen wal en schip dreigen te vallen. Dit doen we wereldwijd en vrijwel altijd in samenwerking met lokale organisaties.