Brielle – Op zondag 9 mei heeft Maarten van “t Kont van het Paard opnieuw zijn eet –en biercafé ter beschikking gesteld voor een benefietconcert ten behoeve van Stichting Destino. De Juf stond voor een vierde keer op het podium van ‘t Kont om haar mooie covers te laten horen voor het goede doel. De opkomst viel mede door het mooie weer wat tegen, maar er werd daardoor niet minder meegezongen en gedanst.

Stichting Destino ondersteunt sinds 2009 kleinschalige projecten die het welzijn van kinderen in achterstandsituaties bevorderen. De opbrengst was deze keer bestemd voor het project Aros de Esperanza in Medellin, Colombia dat sinds 2013 door Destino wordt gesteund. De oprichter van Aros de Esperanza, Guido Broekhuizen is tijdelijk in Nederland en was aanwezig bij het concert. Guido werkt en woont al 15 jaar in Colombia. Ruim 650 meisjes uit achterstandswijken nemen op dit moment deel aan het project. Voornaamste doel is het voorkomen dat zij in prostitutie of criminaliteit belanden of voortijdig hun school verlaten.

Uiteindelijk waren er van de 60 aanmeldingen, 50 mensen aanwezig om onder het genot van een drankje te genieten van het concert. Door 10 euro pp extra te vragen was er al een basisbedrag van 600 euro. Destino heeft dit bedrag aangevuld tot 1.000 euro. Na het optreden konden de gasten weet genieten van het buffet van Maarten.

Ze willen alle gasten, personeel en met name Maarten en De Juf bedanken voor deze mooie middag. Op 25 juni vindt het volgende evenement plaats. Dit wordt een huiskamerconcert in Brielle met een combinatie van een live optreden van Lucia Hakbijl en de Vinyldj in Brielle. Voor informatie of aanmelding stuur een mail naar info@stichtingdestino.com

Wil je meer weten over stichting Destino of Aros de Esperanza check dan de websites www.stichtingdestino.com of www.aros-de-esperanza.org

Bron: Briels Nieuwsland