Brielle – Op zondag 28 mei heeft Maarten van “t Kont van het Paard opnieuw zijn eet –en biercafé ter beschikking gesteld voor een benefietconcert ten behoeve van Stichting Destino. De Juf stond voor een vijfde keer op het podium van “t Kont om haar mooie covers te laten horen voor het goede doel.

Ruim 60 mensen hebben ondanks het mooie weer de moeite genomen om te genieten van de bandleden van de Juf, die ook deze keer met veel enthousiasme ,en soms overstemd door het iets te enthousiaste publiek, een mooi optreden verzorgde.

Stichting Destino ondersteunt sinds 2009 kleinschalige projecten die het welzijn van kinderen in achterstandsituaties bevorderen. De opbrengst was deze keer bestemd voor het project Smile2Gambia. Mariet Knot uit Geervliet is al sinds 2004 verknocht aan Gambia. Na jaren op persoonlijke titel veel voor de gemeenschap in Gunjur te hebben gedaan, zijn alle activiteiten in 2019 geformaliseerd in de Stichting Smile2Gambia. Mariet en haar team ondersteunen o.a, een tweetal scholen en het Gunjur Women Project, dat circa 190 vrouwen de mogelijkheid biedt een eigen inkomen te genereren door kleinschalige landbouw en het leren van handvaardigheid. De donatie zal gebruikt worden voor het herstel van het solar systeem en de watervoorziening in de vrouwentuin.

Bron: Briels Nieuwsland