huiskamerconcert Aros de Esperanza in Medellin, Colombia

Zaterdag 1 juli jl. organiseerde Stichting Destino voor de vierde keer een concert voor het goede doel. Destino is een Brielse stichting die kleinschalige projecten ondersteunt die het welzijn van kinderen in achterstandssituaties verbeteren.

Dit jaar is net als in 2015 gekozen voor Aros de Esperanza in Medellin, Colombia. Dit project wordt geleid door oprichter Guido Broekhuizen. Guido en zijn team proberen zoveel mogelijk meisjes een goede toekomst te bieden in een stad waar bendeoorlogen, drugs, tienerzwangerschappen en vroegtijdig schoolverlaten grote risico’s zijn voor jonge meiden. Ruim 9 jaar geleden is Guido dit basketbalproject gestart in een aantal kwetsbare wijken. Deelname aan dit project is alleen mogelijk wanneer er niet wordt verzuimd op school. Dit heeft tot grote verbeteringen geleid in schoolresultaten en schoolverzuim. Inmiddels zijn er 500 deelnemers aan dit project, dat nu al 5 jaar wordt gesteund door Stichting Destino.

Dit jaar waren ‘More than 2ofus’ en ‘Lucia Hakbijl’ weer bereid om kosteloos voor het goede doel te komen spelen. Alle 65 aanwezigen betaalden 25 euro p.p. voor een leuke avond met gezellige live muziek, een hapje en een drankje. Het concert heeft 1350 euro opgeleverd en Destino heeft het bedrag aangevuld tot 2.000 euro. Marcel de Ruiter, penningmeester van Stichting Destino heeft de cheque na afloop van het concert overhandigd aan Guido, die tijdelijk in Nederland is.

Bron: Briels Nieuwsland