Kerstmartkt Stichting Destino Brielle

Afgelopen zondag 10 december had Stichting Destino een kraam op de jaarlijkse kerstmarkt in Brielle. De opbrengst van deze dag was bedoeld voor Mariet Knol. Mariet stuurt al jaren op eigen initiatief zes keer per jaar bruikbare spullen naar gezinnen in Gambia waar ze twee keer per jaar komt. Dit doet ze meestal op eigen kosten (150 euro per keer). Daarnaast is ze opzoek naar mogelijkheden om de Gunjur Community Pre-school verder te ondersteunen.

Er waren in juni nog circa 50 leerlingen, maar door gebrek aan middelen kwijnde deze school langzaam weg. Met hulp van particulieren en bedrijven zoekt zij o.a. naar mogelijkheden om bijvoorbeeld leerlingen per schooljaar te sponsoren, middelen voor achterstallig onderhoud van de gebouwen en salarissen en opleidingen van de leraren te bekostigen.

De omstandigheden waren winters en dat zorgde voor prachtige plaatjes. De echte drukte op de kerstmarkt bleef uit, maar desondanks is er toch nog een mooi bedrag voor Mariet omgezet en heeft Destino besloten om dit bedrag te verhogen naar 500 euro. Iedereen die heeft geholpen met het maken van taarten en het beschikbaar stellen van de cadeau’s, bedankt! En uiteraard wordt het zeer gewaardeerd dat er mensen zijn die de omstandigheden trotseren om de kerstmarkt te bezoeken en iets willen betekenen voor het goede doel.

Bron: Briels Nieuwsland