Afgelopen zondag 23-03-2017 had BTV E’68 hun snerttoernooi. Dit recreatieve tennistoernooi werd gehouden als opening van het nieuwe tennisseizoen.

BTV E’68 wilde tijdens dit toernooi ook iets doen voor het goede doel. Ze hebben gekozen voor stichting Destino en de opbrengst zou ten goede komen aan Aros de Esperanza, een project dat Stichting Destino al jaren ondersteunt.

Met het spelen van bingo rondes na de wedstrijden, is een mooie opbrengst behaald van €550. Naast dit bedrag sponsorde het bestuur van BTV E’68 ook nog €150,. Stichting Destino heeft dit bedrag verdubbeld tot €1400. Hiermee kan Guido Broekhuizen, de oprichter van Aros de Esperanza ruim 100 nieuwe basketballen kopen zodat de 500 meiden weer met goede ballen kunnen trainen en hun wedstrijden kunnen spelen.

Aros de Esperanza in Medellin, Colombia, helpt kansarme meisjes buiten bereik van drugs en bendes te blijven, te voorkomen dat meisjes tienermoeder worden en zorgt er mede voor dat de meisjes hun school afmaken en zo een kans krijgen op een betere toekomst.

Het project is ruim 8 jaar geleden begonnen door meisjes basketbaltraining aan te bieden. Inmiddels worden o.a. sociale programma’s, huisbezoeken, schoolfonds en engelse les aangeboden. Op deze manier wordt de kans op een betere toekomst van de meisjes vergroot.

Inmiddels nemen er meer dan 500 meisjes tussen de 8 en 18 jaar deel aan dit mooie project, opgezet en geleid door Guido Broekhuizen. zie voor meer info www.aros-de-esperanza.org

Wij willen via deze weg dan ook alle deelnemers, andere aanwezigen, tennisvereniging BTV E’68 en in het bijzonder de organisatoren Marieke, Laura en Martin bedanken voor hun inzet en de mooie donaties.