Construcasa in Guatamala

Construcasa is werkzaam in Guatemala.

Het doel van Constru Casa is:
Het verbeteren van de kwaliteit van het leven van de armste families in Guatemala door het verstrekken van huisvesting, het aanbieden van ondersteuningsprogramma’s en gemeenschapsprojecten op het gebied van gezondheid en educatie.

De missie van Constru Casa:
Dat gezinnen in Guatemala niet lijden aan armoede, uitsluiting en afhankelijkheid en niet in slechte leefomstandigheden hoeven te leven. Zodat ze een gezonder leven kunnen leiden, zich op sociaal en economisch vlak zich kunnen ontwikkelen en zodoende onafhankelijk worden.

Constru Casa doet dit o.a. door:
De financieren en bouw van duurzame huizen voor extreem arme families. Het bouwen van gemeenschapsruimtes zoals scholen,klinieken, centra voor dagopvang e.d. Het begeleiden en geven van trainingen aan families en gemeenschappen voor, tijdens en na de bouw, gericht op het goede gebruik van het nieuwe gebouw. Ze geven advies, coördineren en voeren de bouw uit. Het toezicht hebben op bouwprojecten voor gemeenschapsprojecten. Het bieden programma’s omtrent huisvesting zoals verbetering, uitbreiding en aanvullende producten. Het bieden van samenwerking en ondersteuning met hun strategische partners op het gebied van educatie, gezondheidszorg, het milieu en programma’s t.b.v. de ontwikkeling van de gemeenschap, met als doel efficiënte en complete hulp bieden aan families of gemeenschappen zodat ze in staat zijn om zelf aan de armoede te ontsnappen.

Voor meer informatie kijk op: www.construcasa.org